روشهای طلایی برای تقویت ناخنهای شکننده
ظاهر و جنس ناخنها میتواند به وضوح نشاندهنده سلامت و یا بیماری باشد. استفاده از محصولات خاص مثل تغذیه مناسب و یا سبک زندگی به طور نادرست به طور مستقیم بر روی سلامت و تقویت ناخنها تاثیرگذار است. توجه داشته باشید که ناخنهای ضعیف، شکننده یا نرم میتواند نشاندهنده مشکلات کبدی، کلیه و یا پسوریایس باشد که در این مواقع حتما باید به پزشک مراجعه کنید. مراقبت و نحوه برخورد شما با ناخنها به طور موثری بر سلامت و استحکام آنها تاثیر میگذارد. همچنین داشتن و رعایت کردن یک رژیم غذایی مفید و متعادل که حاوی مواد معدنی و ویتامین باشد به طیف وسیعی از مسائل مرتبط با سلامتی از قبیل تقویت ناخنها کمک میکند.
ترفندهای تقویت و حفظ سلامت ناخن
روشها ساده و راحتی وجود دارد که با استفاده از آنها شما میتوانید از سلامت ناخنهای خود مطمئن شوید. لازم به ذکر است بدانید که اولین و مهمترین نکته در مورد ناخنها، تمیز نگه داشتن آنها میباشد. به کمک یک مسواک قدیمی و کمی صابون به آرامی ناخنها را شستشو بدهید و در نهایت متوجه میشوید که تمامی باکتریها و قارچها و پوستهای مرده اطراف ناخن به راحتی از بین میرود. دقت داشته باشید که ناخن جنس بسیار حساسی دارد، پس به هیچ عنوان برای تمیز کردن زیر و اطراف آنها از سوهان استفاده نکنید.
اگر علاقه دارید که ناخنهای مرتب و تمیزی داشته باشید سعی کنید هر دو هفته یک بار آنها را کوتاه کنید، چون ناخنهای کوتاه و مرتب سرعت رشد بیشتری دارند و نگهداری از آنها نیز آسانتر است. خیلی از اوقات پیش میآید که در هنگام ورزش کردن یا انجام کارهای مختلف ناخنمان بشکند، در این مواقع با کمک سوهان سریعا میتوانیم لبههای تیز را از بین ببریم و میزان آسیب پذیری آن را به حداقل برسانیم، پس بهتر است که همیشه یک سوهان در کیف خود داشته باشید. یک نکته خیلی مهم در سلامت ناخنها مرطوب نگه داشتن دست و ناخنها بوده و در تقویت آنها نیز تاثیر بسیار زیادی دارد. از سایر روشها برای حفظ سلامت ناخنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رعایت بهداشت
- استفاده از مرطوب کننده
- کوتاه کردن منظم ناخن ها
- زدن پوشش حفاظتی
- نخراشیدن لاک روی ناخن
- استفاده از دستکش هنگام انجام کارهای منزل
- اجتناب کردن از اکلیل و ژل زیرا اکلیل و ژل دارای مواد شیمیایی هستند.
- مورد استفاده قرار دادن، مداوم از لاک ناخن و ناخن های مصنوعی.
موارد و نشانههای بیماری ناخنها چیست؟
ناخنها از یک لایه پروتئین به نام کراتین تشکیل شدهاند و یکی از نشانههای بارز ناخنهای سالم، داشتن سطحی صاف و فاقد پستی و بلندی است. توجه داشته باشید که رنگ ناخنها باید یک دست باشد و لکههای سفیدیا زرد بر روی آنها دیده نشود. خیلی از اوقات بر اثر ضربه رنگ ناخنها تغییر کرده یا دچار شکستگی میشوند، اما این گونه عارضهها موقتی بوده و با بلند شدن و رشد ناخنها از بین میرود. یک سری از عوامل وجود دارد که نشاندهنده بیماری ناخنها بوده و در ادامه این بخش برای شما بازگو کردهایم:
- تغییر در رنگ همهی ناخن یا قسمتی از آن
- ایجاد شدن هالهای از کبودی در زیر ناخن
- تغییر در شکل ناخن
- نازک شدن یا کلفت شدن غیرطبیعی ناخنها
- جدا شدن ناخن از پوست اطراف انگشتان
- خونریزی اطراف یا زیر ناخنها
- ملتهب شدن اطراف ناخنها
- کم شدن شدید رشد ناخنها
مراقبت صحیح از ناخنها چگونه است؟
روشهای طبیعی متفاوتی برای محکم کردن ناخنها وجود دارد که از طریق آن مواد مغذی به بافت ناخن برسد. اولین مادهای که برای استحکام ناخنها میتوان استفاده کرد، آبلیموی طبیعی بوده به دلیل اینکه آبلیمو حاوی ویتامین C بالایی است، ناخنها را به شدت تقویت میکند. روغن نارگیل از روغنهای اصلی و طبیعی محسوب میشود و استفاده از آن ناخنها را بسیار صاف میکند. یکی دیگر از مواد مفید و طبیعی، سرک سیب است که از ایجاد عفونت در قسمت زیرین ناخنها جلوگیری میکند.
به دلیل اینکه بدن ما دائما تحت تاثیر غذایی که میخوریم قرار دارد، توجه به برنامه غذایی بسیار مهم بوده زیرا بر بافتهای بدن از جمله پوست و ناخن اثر مستقیم میگذارد. فراموش نکنید، یک رژیم غذایی مناسب که سرشار از ویتامین و مواد معدنی باشد در سالم ماندن و تقویت ناخنها بسیار موثر است. ویتامین B7 یا بیوتین یکی از مهمترین و اساسیترین ویتامینها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و سالم ماندن ناخنها است. اگر ویتامین به صورت طبیعی در تخممرغ، ماهی و … نیز وجود داشته، اما منبع اصلی آن لوبیا است. لوبیا علاوه بر بیوتین سرشار از کلسیم بوده و فوالعاده در استحکام ناخنها نقش دارد.
اگر بخواهیم برای مراقبت از ناخنها به شما یک توصیه مهم و اصولی کنیم، نوشیدن آب است. همه ما میدانیم که آب تمامی نقلط بدن را آبرسانی کرده و بافتهای بدن را تازه نگه میدارد. اگر شما در طول روز به اندازهی مناسبی آب ننوشید، ناخنهایی شکننده و بسیار سست خواهید داشت. هرچند که نوشیدن آب برای داشتن ناخنهای سالم و محکم حیاتی بوده اما باید تماس دست یا ناخنها با آب را در طول روز به حداقل برسانید. خیس شدن مداوم ناخنها موجب ضعیف شدن آنها و در نهایت شکستگی میشود.
کارهایی که به سلامت ناخنها صدمه می زنند کدامند؟
برخی از عادتها به شکل بسیار جدی میتواند به ناخنها و بافت آنها آسیب برساند. یک سری عادتها که برای داشتن ناخنهایی سالم باید سریعا ترک کنید و از انجام آنها خودداری کنید عبارتند از:
- جویدن ناخنها و کندن پوست اطراف ناخن:
پوست اطراف ناخنها نقش بسایر مهمی در جلوگیری از عفونتهای مختلف داشته و این پوست قسمتهای پایه ناخن را تشکیل داده به همین علت، اجازهی ورود باکتریها را به این بخش نمیدهد. کندن ناخنها و پوست اطراف آن علاوه بر اینکه شکل ظاهری دست و ناخنها را زشت میکند به قارچها و باکتریها نیز اجازه میدهد به راحتی وارد سطح زیرین ناخن شده و آن را دچار عفونت کند.
- استفادهی زیاد از مواد شیمیایی روی ناخن
این روزها همه به خصوص خانمها دائما از لاکهای ناخن استفاده میکنند و چون لاک ناخن از رسیدن اکسیژن به ناخنها جلوگیری میکند باعث زردی و ضعیف شدن آنها میشود. همچنین استون موجود در محلولهای پاککننده ناخن و لاک به دلیل وجود الکل در خود به بافت ناخن صدمه میزند.
سرعت رشد ناخن به چه عواملی بستگی دارد؟
سرعت رشد ناخنها به عوامل بسیاری بستگی دارد ازجمله سن، تغذیه، بیماریها، هورمونها و فصول سال دارد توجه داشته باشید که:
- ناخنها به طور طبیعی 0.1 میلی متر در روز و یا 3 میلی متر در ماه رشد میکنند.
- در تابستان نسبت به زمستان سرعت رشد ناخنها بیشتر است.
- سرعت رشد ناخنها در افراد راست دست در دست راست و افراد چپ دست در دست چپ بیشتر است.
- سرعت رشد ناخنهای مردان از زنان بیشتر است.(جز در زنان باردار و مسن)
- اگر ناخن به طـور کامل از جایش کنده شود برای ناخن های دست 3 الی 6 ماه طول می کشد تا مجددا ناخن بهطور کامل رشد کند این زمان برای ناخنهای پا 12 الی 18 ماه میباشد.
بهترین ماده برای احیای ناخنهای آسیب دیده چیست؟
اگر شما جزء افرادی هستید که با اصول مراقبت از پوست و مو آشنایی داشته باشید، حتما میدانید که روغن زیتون یک روغن بسیار مفید برای مرطوب کردن پوست، مو و احیای آن است. این روغن موثر بر روی ناخن هم تاثیر زیادی داشته و به دلیل اینکه حاوی ویتامینها و مواد معدنی مفیدی بوده در کنار خاصیت مرطوبکنندگی، موجب تقویت ناخنها میشود. برای تاثیر فواید این روغن ابتدا ناخنهای خود را در یک ظرف که حاوی روغن زیتون است به مدت 10 الی 15 دقیقه قرار بدهید و این کار ار هر روز تکرار کنید. اگر پوست دست و یا پای شما در هوای سرد یا زمستان خشک میشود، این ماده به راحتی مشکل را حل میکند.