بهترین کرم ضد آفتاب کدام است؟
کرمهای ضد آفتاب امروزه به یکی از پر توجه ترین محصولات موجود در میان مردم تبدیل شده است؛ چراکه این محصولات تاثیر مستقیمی بر سلامت پوست و زیبایی آن دارند و همچنین بهترین محافظ در برابر سرطان پوست و جلوگیری از پیری زودرس میباشند. استفاده از کرم ضد آفتاب بهخصوص بر روی پوست صورت، امری ضروری است و باید هر روز و در تمامی فصول سال انجام شود. ما در این بخش میخواهیم شما را با انواع کرمهای ضد آفتابها، عوارض آنها و همچنین نکاتی در مورد ضد آفتابهای spf آشنا کنیم؛ پس اگر شما نیز یکی از افرادی هستید که به زیبایی و سلامت پوست خود اهمیت میدهید ما را در این بخش همراهی کنید.
انواع کرم ضد آفتاب
امروزه در بازار گسترده لوازم آرایشی بهداشتی انواع مختلفی از کرمهای ضد آفتاب وجود دارند. شناخت و آگاهی کافی دربارهی انواع ضد آفتابها به شما کمک میکند تا باتوجه به نیاز خود بهترین نوع آن را انتخاب کنید. کرمهای ضد آفتاب بر اساس نوع پوست، کاربرد، نوع عملکرد و مواد مورد استفاده در تولید آنها و جنسیت به چند دسته مختلف تقسیمبندی میشوند. معیار اصلی هنگام انتخاب ضد آفتاب به ترتیب شامل موارد زیر است:
-
ضد آفتاب متناسب با نوع پوست
پوست جزء حساسترین عضو بدن است و فارغ از نژاد و قومیتها که باعث ایجاد تفاوتهای اساسی در ماهیت ژنتیکی پوست میشوند، تحت تاثیر عوامل محیطی قرار میگیرد. از این رو شناخت نوع پوست به شما کمک میکند تا بهترین محصول مراقبتی از جمله کرم ضد آفتاب مناسب را تشخیص دهید. در حالت کلی انواع کرمهای ضد آفتاب براساس نوع پوست شامل موارد زیر میباشند.
- ضد آفتاب مخصوص پوست خشک
- ضد آفتاب مخصوص پوست چرب
- ضد آفتاب مخصوص پوست نرمال
- ضد آفتاب مخصوص پوست مختلط
- ضد آفتاب مخصوص پوستهای حساس و مستعد جوش و آکنه
-
ضد آفتاب بر اساس کاربرد
بدیهی است که کاربرد همهی ضد آفتابها با هم یکسان نیستند؛ بهعنوان مثال پوست بزرگسالان با کودکان و آقایان با خانمها متفاوت است. بر اساس کاربرد، کرمهای ضد آفتاب بە موارد زیر تقسیمبندی میشوند.
- کرم ضد آفتاب دور چشم
- کرم ضد آفتاب مردانه
- ضد آفتاب کودکان
- ضد آفتاب صورت
- ضد آفتاب بدن
-
کرم ضد آفتاب بر اساس ترکیبات سازنده
توجه داشته باشید که کرمهای ضد آفتاب بهصورت کلی در مسیر تجویز به صورت سیستمیک یا موضعی تقسیمبندی میشوند. از جملهی این ضد آفتابها بر اساس مکانیسم محافظت از پوست میتوان به دستهبندیهای زیر اشاره نمود.
- ضد آفتاب گیاهی یا طبیعی: در ساخت این نوع ضد آفتاب از ترکیبات گیاهی استفاده میشود. این نوع ضد آفتاب درواقع دست ساز بوده و فاقد ترکیبات شیمیایی نظیر پارابن، اکسی بنزون، هموسالات و اکتینوکسات میباشد.
- ضد آفتاب رنگی: کمپانیهای مختلف سازنده این نوع ضد آفتاب از رنگدانه در محصولات خود بهره میگیرند. ضد آفتابهای رنگی دو منظوره بوده و مناسب افرادی است که میخواهند همزمان از ضد آفتاب و کرم پودر استفاده کنند.
- ضد آفتاب کمیکال یا شیمیایی: به ضد آفتابی که در ترکیبات آن روی یا تیتانیوم وجود نداشته باشد، ضد آفتاب شیمایی میگوییم. عملکرد این ضد آفتاب همانند لوسیونهای بهداشتی است؛ بهطوریکه به محض جذب شدن به پوست، با استفاده از ترکیبات فعال و در طی واکنشهایی شیمیایی، اشعه ماوراء بنفش را به گرما تبدیل کرده و از این طریق از آسیب به پوست جلوگیری میکنند.
- ضد آفتاب فیزیکی یا سفید کننده: در ترکیبات ضد آفتابهای سفیدکننده دو ترکیب غیرآلی دی اکسید تیتانیوم و اکسید روی وجود دارد. عمکرد این ضد آفتاب بهگونهای است که اشعه ماوراء بنفش را از پوست و پخش آن به اطراف منعکس میکند. طی تحقیقات انجام شده، این ضد آفتابهای غیر آلی با جذب حداکثر 95 درصد از اشعه UV، نقش سپری برای روی پوست را دارند.
-
بافت کرم ضد آفتاب
ضد آفتابها معمولاً در بافتهای مختلفی به بازار عرضه میشوند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار میدهیم.
- کرم: دارای بافت کرمی و چرب (مناسب پوستهای خشک)
- کرم ژل: دارای بافت سبک و ژلی (مناسب پوستهای نرمال)
- اسپری: این نوع بر روی پوست اسپری شده و با ماساژ دادن جذب میشود.
- فلوئید: دارای ساختاری سبک و زود جذب (مناسب پوست مختلط)
- لوسیون: دارای بافتی سبک و رقیق (مناسب پوستهای مستعد جوش)
کرم ضد آفتاب spf چیست؟
کلمه SPF مخفف کلمه «Sun Protection Factor» است و در کرمهای ضد آفتاب درصد محافظت از پوست را در برابر اشعه UVB مشخص میکند. قابل توجه است که بدانید هیچ ضد آفتابی بهصورت 100 درصدی توانایی مهار کردن اشعههای خورشید را ندارد و دوام آن روی پوست به SPF وابسته نیست؛ بنابراین ضد آفتابها هر میزان اس پی افی که داشته باشند باید هر دو ساعت یک بار بر روی پوست تمدید شوند. دستهبندی میزان محافظت کرمهای ضد آفتاب باتوجه به میزان SPF آنها به شرح زیر هستند.
- SPF زیر 15 درصد: محافظت کم
- SPF تا 30 درصد: محافظت متوسط
- 30 SPF تا 50 درصد: محافظت خوب
- SPF 50 درصد به بالا: محافظت عالی
عوارض کرم ضد آفتاب
یکی از معضلاتی که ممکن است امروزه بعضی از افراد پس از استفاده از ضد آفتاب با آن روبهرو شوند عوارض ضد آفتاب است. از آنجایی که در ترکیبات عمدهی ضدآفتابها از مواد شیمایی استفاده شده است، متخصصان پوست اعتقاد دارند که این مواد ممکن است منجر به عارضههای زیر شوند.
- واکنشهای آلرژیک از جمله تحریک پوست، قرمزی، التهاب و خارش
- تشدید بروز آکنه
- درد در نواحی رشد مو
- افزایش چرک در فولیکول مو
- سوزش چشم
بهترین کرم ضد آفتاب
باتوجه به تنوع بالای ضد آفتابها در بازار وسیع لوازم آرایشی بهداشتی، انتخاب ضد آفتاب مناسب و سازگار با نوع پوست امری دشوار است. توجه داشته باشید که فاکتورهایی چون نوع پوست، SPF و همچنین برند ضد آفتاب در هنگام خرید بسیار حائز اهمیت اند. بهترین ضد آفتاب، محصولی است که با پوست سازگار باشد؛ بهعنوان مثال اگر پوست چرب باشد حتما باید از کرم ضد آفتاب فاقد چربی استفاده شود و یا برعکس اگر پوستی خشک دارید، استفاده از ضد آفتابی که چربی و رطوبت لازم را در پوست ایجاد کند ضروری است. خوشبختانه امروزه برندهای ایرانی و خارجی زیادی بهصورت تخصصی اقدام به تولید ضد آفتاب مناسب برای کاربران عزیز نمودهاند. باتوجه به نوع پوست، انتخاب شما بین انواع کرم ضد آفتاب ایرانی و خارجی بهصورت زیر است:
بهترین برند ضد آفتاب ایرانی: سینره، مای، شون، آردن، سان سیف، پریم، سیگل، فیروز، مدیسان،مای، دکتر ژیلا، هیدرودرم و نئودرم
بهترین برند ضد آفتاب خارجی: الارو، بایودرما، سان سنس، اوژیار، ویشی، اوسرین، لدورا، ژاک آندرل، شیسیدو، کلیون و اولاین
نکات طلایی در هنگام استفاده از ضد آفتاب
یکی از سوالات متداول بسیاری از افراد طریقه مصرف ضد آفتاب است. فرمول استفاده از کرم ضد آفتاب بهگونهاست که باید نیم ساعت قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، دو بند انگشت از کرم را بر روی صورت خود بمالید و تمامی نواحی پوست را با آن پوشش دهید. ضد آفتاب را هر دو ساعت یک بار تمدید کنید تا اثرات آن بر روی پوست باقی بماند.
فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی هیوامارکت بهصورت تخصصی در حوزه فروش لوازم آرایشی بهداشتی اورجینال مشغول بهفعالیت است. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به سایت این فروشگاه، به لیست قیمت کرم ضد آفتاب دسترسی داشته باشید و با کارشناسان مربوطه در زمینه خرید و مشاورە سایر محصولات مورد نیاز مد در ارتباط باشید.