فهرست مطالب

پوست وسیع‌ترین بافت بدن و یکی از مهم‌ترین ارگان‌ها می‌باشد که همواره در معرض تهدیدات و آسیب‌های خارجی نیز است. ایجاد جوش روی بدن و صورت، بریدگی و خراش پوست، بخیه زدن، جای سوختگی‌ها و بیماری‌های پوستی مختلف ممکن است باعث به‌وجود آمدن جای زخم و اسکار شوند. جای زخم می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد؛ آسیب پوستی پس از جوش و آکنه با فرو رفتگی‌های ناشی از بخیه و زخم تفاوت دارد و برای از بین بردن هرکدام نیز از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود. در ادامه شما را با انواع جای زخم و اسکار آشنا کرده و برای رفع هرکدام راهکارهای طبیعی و کلینیکی موجود را بررسی می‌نماییم.

اسکار یا جوشگاه چیست؟

ترمیم پوست پس از آسیب دیدن به‌وسیله‌ی تولید مقدار زیادی کلاژن انجام می‌شود؛ در اصطلاحات پزشکی، به مکان ترمیم شده و جوش خورده پوست توسط کلاژن، اسکار یا جوشگاه گفته می‌شود. اسکار یا جوشگاه، پاسخ طبیعی پوست به آسیب بافت‌های پوستی است که انواع مختلفی دارد. اسکارها می‌توانند تحت عوامل مختلفی که در بخش قبل به آن اشاره کردیم ظاهر شود؛ عواملی مانند بخیه، بیماری‌های پوستی، جوش و… می‌توانند آسیب پوستی و درنتیجه اسکار را بر روی پوست ایجاد نمایند. اسکارها انواع متفاوتی دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

 

7 / 5000 Translation results Acne scars

انواع جای اسکار

درباره‌ی ماهیت اسکار (scar) یا جوشگاه مطالبی را در بخش‌های قبل بیان کردیم؛ در ادامه باید این نکته را اضافه کنیم که هرچه مقدار آسیب وارد شده به پوست بیشتر باشد، جای بهبود پوست توسط کلاژن (اسکار) مشخص‌تر خواهد بود. ممکن است راه‌های زیادی را برای درمان اسکار و جای جوش‎‌های خود امتحان کرده باشید؛ اگر پاسخی از روش‌های درمانی نگرفته‌اید ممکن است راهکار شما مناسب برای نوع اسکار شما نبوده باشد. درادامه انواع اسکار را بررسی می‌کنیم تا با مقایسه آن‌ها، روش درمان هرکدام را انتخاب کرده و بیشترین نتیجه ممکن را بگیرید.

  • اسکار‌ برجسته (هایپرتروفیک): تولید مقدار بیش از حد کلاژن در این نوع اسکارها باعث ایجاد برجستگی‌های کوچک گوشتی بر روی پوست می‌شود. این اسکارها می‌توانند قرمز و درناک باشند.
  • اسکار فرورفته (آتروفیک): عملکرد پوست در اسکار‌های فرو رفته، نقطه مقابل اسکارهای برجسته است. در این نوع جوشگاه‌ها، تولید مقدار کمتر کلاژن باعث فرو رفتگی پوست و ایجاد چاله‌های کوچک روی صورت و بدن می‌گردد.
  • اسکار کلوئید: جوشگاه کلوئید (kelloid) را می‌توان جزو اسکارهای برجسته قرار داد با این تفاوت که این اسکارها بیشتر در پوست‌های تیره بیشتر دیده شده و برجستگی آن‌ها بسیار بیشتر است.
  • اسکار تیره: برخی دیگر از اسکارها تنها یک قسمت تیره رنگ را بر روی پوست ایجاد می‌نمایند؛ این نوع اسکارها را تیرگی یا به اصطلاح لکه می‌نمایند.

بهبود جای آسیب صورت به صورت طبیعی، با ایجاد کمترین اسکار صورت می‌گیرد؛ اسکارها زمانی بر روی پوست ایجاد می‌شوند که جوش و آکنه‌ها را زیاد دستکاری کنید و روند بهبود طبیعی پوست را مختل نمایید.

انواع جای زخم ریموور

برای از بین بردن جای جوشگاه و به اصطلاح ریموو اسکار روش‌های زیادی وجود دارد. روش‌های خانگی، روش‌های مدرن و کلینیکی، استفاده از انواع پماد و درمان های موضعی و… را می‌توان از مهم‌ترین و رایج‌ترین ریموورهای اسکار یا جوشگاه دانست.

  • استفاده از پمادهای موضعی مانند زینک اکساید و تتراسایکلین
  • ماسک‌ها و روش‌های خانگی مانند (آب پیاز، آلوئه‌ورا، روغن نارگیل)
  • ژل‌های ورقه‌ای سیلیکونی
  • تزریق کورتیکواستروئید
  • رادیوتراپی یا همان پرتو درمانی
  • استفاده از لیزر درمانی (لیزر فرکشنال co2، روش لیزر IPL)
  • درم ابریژن
  • میکرونیدلینگ
  • ترزریق ژل
  • پیوند پوست

از بین بردن جای بریدگی با آلوئه ورا

اگر بر روی صورت و بدن خود جای زخم، بخیه و یا بریدگی دارید یکی از بهترین درمان‌های ممکن برای آن استفاده از ژل آلوئه‌ورا است. 96 درصد ساختمان ژل آلوئه‌ورا از آب تشکیل شده است؛ اما 4 در‌صد باقی‌مانده آن به قدری مواد معدنی وجود دارد که دانشمندان تا کنون 75 نوع از این مواد مفید را شناسائی کرده‌اند. آلوئه‌ورا سرشار از ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B5، B6، B12، C و E و همچنین مواد مفید دیگری مانند فولیک اسید، نیاسین، اسید آمینه‌های مفید و ساپونين‌های ضد عفونی کننده می‌باشد.

https://www.hivamarket.com/a-few-golden-tips-for-removing-scars-and-scars/

استفاده از آلوئه‌ورا برای از بین بردن جای زخم، روزانه دو تا سه بار ژل آلوئه‌ورا را بر روی جای زخم بمالید و با انگشت به‌صورت دورانی ماساژ دهید. به این مورد توجه کنید که به هیچ وجه نباید آلوئه‌ورا را روی زخم‌های سرباز اعمال نکنید.

 ویتامین e جهت از بین بردن جای زخم

ویتامین e نامی برای گروهی از ترکیبات محلول در چربی می‌باشد که خواص آنتی اکسیدانی دارند. استفاده از ویتامین e یک روش قدیمی و محبوب برای از بین بردن جای زخم و اسکارها است. استفاده از ویتامین e و ماساژ پوست، می‌تواند کلاژن سازی در پوست را افزایش داده، رنگ پوست را روشن‌تر کرده و سلامت را به آن باز گرداند.

از بین بردن جای زخم و سوختگی روی صورت کودک

شیطنت‌های کودکانه و چنگ انداختن کودک بر روی صورت می‌تواند به پوست ظریف صورت و بدن آن‌ها آسیب بزند. اگر زخم بر روی صورت یا بدن کودک به وجود آمده باشد، ابتدا آن را خوب تمیز کرده و با آب و صابون بشویید. زخم برای بهبود و احیا نیاز به خشک شدن در معرض هوا دارد. اگر کودک شما عادت دارد دلمه زخم بکند، بر روی آن گاز استریل قرار دهید و شب‌ها زخم را باز کنید تا زخم تنفس کند. استفاده از پماد تتراسایکلین برای ضد عفونی کردن و کمک به بهبود سریع‌تر زخم می‌تواند بسیار مفید و کاربردی باشد. استفاده از پماد زینک اکساید نیز به بهبود جای زخم کمک شایانی می‌نماید و از تیرگی آن در آینده جلوگیری می‌کند.

از بین بردن جای آکنه و جوش با تزریق ژل

برای صاف کردن ناهمواری‌های ناشی از آکنه و جوش می‌توانید به محل فرورفتگی مقداری ژل تزریق کنید. این روش، راهی آسان و سریع برای رسیدن به پوستی صاف و یکدست می‌باشد. البته قبل از انتخاب هرگونه راه درمان بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید.

میکرونیدلینگ پوست

روش میکرونیدلینگ، روشی مدرن و مطمئن برای از بین بردن جای جوش، اسکار و تیرگی‌های صورت است. در این روش، ابزار میکرونیدلینگ را که دارای سوزن‌های کوچک است را بر روی صورت می‌غلتانند تا با به‌وجود آمدن زخم‌های کوچک روی پوست و تولید کلاژن پوستی صاف، زیبا و یکدست را برای شما ایجاد نمایند.

از بین بردن اسکار با استفاده از لیرز فرکشنال CO2

در روش لیزر فرکشنال برای درمان اسکار پوست، با استفاده از یک پرتوی نوری قوی، لایه برداری صورت انجام می‌گیرد؛ پرتوهای تابشی از نوع لیزر فرکشنال به پرتوهای میکروسکوپی نیز معروف هستند. یکی دیگر از خوبی‌های لیزر فرکشنال CO2 این است که این لیزر، تأثیر خود را بر بافت مورد نظر می‌گذارند و به بافت‌های اطراف آن آسیبی نمی‌رساند. در این روش ابتدا موضع را بی‌حس کرده و لیزر را بر روی آن می‌تابانند. برای استفاده از روش لیزر فرکشنال لازم است که ابتدا به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

لیزر درمانی با روش IPL

لیزر درمانی پالس و یا همان روش IPL روشی قوی‌تر نسبت به روش‌های دیگر درمانی است. اساس کار لیزر روش IPL تابش متمرکز نور به محل مورد نظر می‌باشد. تابیده شدن این پرتوهای نوری، باعث کوچک شدن رگ‌های خونی و درنتیجه کاهش تیرگی می‌گردد. شواهد نیز نشان می‌دهد که در دو تا سه جلسه‌ی ابتدایی درمان با روش لیزر IPL، نتایج بسیار رضایت بخشی ظاهر شده است.

از بین بردن جای زخم زالو

زالو درمانی یک روش مفید و طبیعی برای بهبود شرایط پوست، از بین بردن جوش، از بین بردن لک و.. می‌باشد. مشکلی که پس از استفاد از زالوها به‌وجود می‌آید این است که جای گزش زالوها ورم کرده و زخم می‌شود. دقت داشته باشید برای بهبود جای زخم زالو تا 32 ساعت نباید آن را بشویید، بخارانید و یا به آن دست بزنید. استفاده از داروهای شیمیایی و پمادها نیز برای بهبود این زخم‌ها و التهابات توصیه نمی‌شود. بهترین کار استفاده از ماسک آویشن شیرازی، تخم گشنیز و گل ختمی است.

روش استفاده: بیست گرم از مواد گفته شده در بالا را با هم مخلوط کرده و پودر کنید. پودر حاصله را با آب جوش ترکیب کرده و یک خمیر از آن بسازید. یک لایه‌ی ضخیم از خمیر بدست آمده را پس از بند آمدن خونریزی روی صورت قرار دهید و با گاز استریل بپوشانید. سپس روی باند را چسپ بزنید تا خشک نشود. در گام آخرچپس از 24 ساعت باند را باز کنید و آن را تمیز نمایید.